APS Therapie

Wat is pijn?
Pijn is niet te meten en wordt door iedereen weer anders ervaren. Wat voor jou nog goed uit te houden is kan voor een ander helse pijnen betekenen….

Pijn is een belangrijk signaal dat er iets in het lichaam niet in orde is. Het gebruik van pijnstillers onderdrukt het pijnsignaal maar lost uiteindelijk helaas niets op. De cellen in uw hersenen worden misleidt waardoor u geen of minder pijn ervaart. De oorzaak van de pijn wordt echter niet weggenomen.

APS-therapie laat vooral uitstekende resultaten zien bij:
• Fibromyalgia
• Reuma
• Triggerpoints
• Slapeloosheid
• Sportblessures
• Stress en Burn out gerelateerde klachten
• RSI
• Tennisarm

Maar dit is maar een kleine greep uit de toepassingen waarvoor APS-Therapie zich uitstekend leent.

De Actiepotentiaal
In ons lichaam lopen allerlei elektrische stroompjes, de zogenaamde Actiepotentialen. Zonder deze Actiepotentialen kunnen uw hersenen niet weten dat u bijvoorbeeld met uw handen iets oppakt. Ook uw spieren kunnen zich niet aanspannen als uw Actiepotentialen niet of niet goed werken. Uw Actiepotentaal kan verzwakt zijn door bijvoorbeeld een trauma, ontsteking, triggerpoints of door het ouder worden in zijn algemeenheid.

APS-therapie
Door de prikkeling van de actiepotentiaal treedt er een verbeterde cel-communicatie op waardoor er een toename van energie plaatsvindt in het lichaam. Deze energie komt voort uit de toename van ATP (Adenosinetrifosfaat) die door de behandeling met het APS apparaat met factor 5 tot 8 keer wordt verhoogd.

Deze extra energie wordt door het lichaam benut om cellen met elkaar te laten communiceren en in balans te brengen. Bij verbruik van deze energie zorgt de lichaamseigen pijnstiller adenosine, die in gebonden vorm overblijft, voor extra pijnstilling.

Een ander positief effect van APS therapie is terug te vinden in een versnelde afvoer van afvalstoffen in het lichaam dat ook bijdraagt aan minder pijn en een betere algehele gezondheid.

Doordat er gebruik gemaakt wordt van een unieke vorm van microstroom heeft APS therapie een sterk doordringbaar vermogen waardoor ook dieper gelegen gebieden in het lichaam goed te bereiken zijn. Hiermee onderscheid APS therapie zich ten opzichte van veel andere therapievormen

De behandeling met APS
Het is een niet belastende behandeling. Het APS signaal is pijnloos en comfortabel en geheel veilig voor uw lichaam. Het APS apparaat wordt gebruikt om de Actiepotentiaal in het lichaam te stimuleren. Door middel van elektroden wordt het APS signaal overgebracht op het lichaam. De elektroden worden op strategische plaatsen aangebracht om een zo effectief mogelijke behandeling te verkrijgen!

De standaardbehandeling bestaat uit vier deelbehandelingen van elk acht minuten.

Zorg er wel voor dat u na de behandeling veel water drinkt zodat u uw afvalstoffen kwijtraakt.

Waarvoor APS gebruiken
• Pijnbestrijding
• Herstelbevordering
• Energiebevordering
• Slaapbevordering
• Verbetering algehele gesteldheid

Bij een APS-behandeling zit of ligt u meestal op een behandelstoel of behandeltafel. Op uw huid worden meestal vier elektroden geplakt. Deze zijn met snoertjes verbonden met het APS-apparaat. Dit apparaat geeft een micro stroom af. Tijdens het instellen voelt u die als een soort van lichte tinteling onder de elektroden. Daarna wordt de intensiteit verlaagd naar een niveau dat onder de gevoelsprikkel ligt. Tijdens de behandeling voelt u in de meeste gevallen niets van de behandelstroom.

De behandeling duurt 4 X 8 minuten waarin we verschillende delen van het lichaam kunnen behandelen. In veel gevallen zal ik u een gecombineerde behandeling adviseren. Dit houdt in dat ik tijdens de APS behandeling u
ook zal masseren, voor het versterkend effect op het zelf herstellend vermogen.

Voor APS therapie zijn er wel enige contra-indicaties.

– personen die lijden aan epilepsie
– personen met een pacemaker
– personen die een acute trombose of infarct hebben gehad (tot 3 maanden erna)
– vrouwen die zwanger zijn
– kinderen beneden de leeftijd waarop zij kunnen aangeven wat zij voelen.
– personen met de diagnose kanker.

Wilt u meer weten over APS bezoek dan de website van de beroepsvereniging voor APS Therapie:

logo BVAT beroepsvereniging voor aps-therapie

 

 

Dit schrijft de Artrose & Reuma stichting over APS Therapie

artrose en reuma stichting

 

 

En nu even relaxen