Massages

Bij massage oefen je druk uit op de zachte weefsels van het lichaam, zoals huid, spieren, bindweefsel en pezen.
Massage kan gericht zijn op meerdere doelen: het brengen van ontspanning en rust of het bestrijden van klachten of symptomen.

Sportmassage
Bij sportmassage heb je twee soorten behandelingen. Massage vooraf zorgt ervoor dat de doorbloeding van de spieren verbetert en dat je optimaal aan de start verschijnt. Herstelmassage is er voor het afvoeren van de melkzuren en het opsporen van mogelijke knopen in je spieren.

Kinesiotaping
Kinesiotaping is een methode van tapen die bedoeld is om herstel van blessures te bevorderen. Bij kinesiotaping wordt een rekbare tape aangebracht op de huid. De rekbaarheid van de tape (140 %) is vergelijkbaar met die van de huid. Op deze manier worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen ze vrij bewegen. Wel is verzekerd dat ze niet verder kunnen uitrekken dan goed is voor het herstel. De tape zorgt ervoor dat de huid iets wordt opgetild, waardoor een betere doorbloeding mogelijk is.

Als de tape op de juiste manier wordt aangebracht dan kan deze van invloed zijn op onder meer de huid, de spieren en gewrichten. Kinesiotaping wordt steeds meer toegepast in de sport maar vindt langzaam zijn weg buiten de sportwereld.

Triggerpoint
Triggerpoint is een relatief nieuwe vorm van behandelen. Daarbij gaan we op zoek naar zogenaamde triggerpoints. Dit zijn kleine verkrampingen in een spier die zorgen voor een chronische of steeds terugkerende pijn. Soms is de pijn weg, maar het komt altijd weer terug. Hoofdpijn, pijn aan de onderrug of in je schouder, pijnlijke voeten, noem maar op. Die triggerpoints kunnen verschillende vormen aannemen. Soms zijn ze niet groter dan een zandkorrel. Zo’n verkramping kan het gevolg zijn van overbelasting, verkeerde bewegingen, een ongelukje bij het sporten of stress.

De triggerpoint en de pijn hoeven niet vlak bij elkaar te zitten. Het is niet nodig om met die pijn te blijven rondlopen. Via de triggerpointmassage kunnen we de werkelijke bron van de pijn, de verkramping, opsporen en tot de juiste behandeling komen. Na een aantal behandelingen kan ik u leren hoe u dat zelf kunt doen.

En nu even relaxen